+32 475/49.18.52 info@antistressvakantie.be

Vakantie tips

Tegenwoordig zijn mensen erg druk en lopen mensen steeds vaker aan tegen een burn-out. Om dit te voorkomen en om stress te verminderen is het belangrijk dat je af en toe de tijd neemt voor ontspanning en je lekker terugtrekt van het drukke dagelijkse leven. Wij geven je een aantal tips hoe je meer rust in je hoofd kan krijgen en vervolgens weer lekker aan de slag kan gaan.

PLAN EEN VAKANTIE

Op vakantie gaan is voor veel mensen een belangrijk moment van ontspanning. Dan kun je namelijk even niet bezig zijn met school of met werk en je volledig richten op het genieten. Dit kun je doen met je vrienden of je familie, maar het kan natuurlijk ook alleen! Zo heb je genoeg tijd voor jezelf en kan je precies doen waar jij zin in hebt. Je kan kiezen uit verre reizen, maar ook uit vakanties binnen Europa. En dit hoeft helemaal niet lang te zijn om te kunnen ontspannen, een weekendje weg verricht vaak al wonderen.

PLAN EEN UITJE

Ook in Nederland zijn er genoeg dingen te doen waardoor je hoofd lekker tot rust komt. Als je een uitje plant met vrienden of met familie, kan je genieten en sociaal bezig zijn waardoor je meer rust en een voldaan gevoel krijgt. Het mag ook een actief uitje zijn, ondanks dat je fysiek dan actief bezig komt je hoofd wel tot rust. Op beachprofessionals.nl is er een breed aanbod te vinden van groepsactiviteiten.

ZET JE APPARATEN UIT

Omdat je altijd bereikbaar bent is het moeilijk om rust te krijgen en daar ook echt van te genieten als je tijd vrij neemt. Het is dus belangrijk dat je af en toe gewoon tijd neemt voor jezelf en al je apparaten uitschakelt. Zo blijft je hoofd niet de hele tijd actief met allemaal verschillende dingen en kom je pas echt toe aan ontspanning!

Voor je op vakantie vertrekt vergeet zeker niet je alarmsysteem in te schakelen.