+32 475/49.18.52 info@antistressvakantie.be

Tips voor het opstarten van een b&b

Steeds meer mensen denken eraan hun leven een nieuwe wending te geven en te starten met een B&B of verhuren van gastenkamers. Er bestaan geen pasklare oplossingen voor starters: de regelgeving is dikwijls vaag en verschilt van land tot land en zelfs van regio tot regio. Daarnaast moeten heel wat aspecten bekeken worden die voor iedereen verschillend zijn.

ENKELE TIPS

  • Het kiezen voor een nieuw leven als uitbater van een B&B is geen gemakkelijke beslissing. Van een B&B word je niet rijk en het betekent hard werken in een nieuwe omgeving. Dergelijke beslissing neem je samen met je partner en/of het hele gezin en na veel beraad.
  • Laatje begeleiden door een specialist die kennis heeft van de wettelijke aspecten, de belastingsystemen, de sociale zekerheid, het pensioenstelsel, de successierechten,…
  • Er zijn al genoeg B&B’s van een gemiddelde kwaliteit: probeer je te richten op een bepaalde doelgroep, organiseer themaverblijven, zorg voor een aparte inrichting, wees origineel en zorg steeds voor kwaliteit
  • De aankoop van een huis, de inrichting, het onderhoud en de energie zijn een dure aangelegenheid. Houd daarmee rekening wanneer je het budget maakt. Denk ook aan de juiste verzekeringen.
  • Om rendabel te zijn moet je op jaarbasis een goede bezetting hebben. Over het algemeen wordt bij de budgettering rekening gehouden met een gemiddelde jaarbezetting van 30% van de kamers. Zorg ervoor dat je voldoende financiële middelen hebt om het laagseizoen door te komen.

 

B&b beginnen in Frankrijk? Ben je van plan om een B&B te starten in Frankrijk? Kijk dan even op de website vakantiewoning kopen Frankrijk, hier staat een prachtig domein te koop in Limouisn die onmiddellijk kan dienen als Bed en Breakfast.