+32 475/49.18.52 info@antistressvakantie.be

Tips voor het opstarten van een b&b

Steeds meer mensen denken eraan hun leven een nieuwe wending te geven en te starten met een B&B of verhuren van gastenkamers. Er bestaan geen pasklare oplossingen voor starters: de regelgeving is dikwijls vaag en verschilt van land tot land en zelfs van regio tot regio. Daarnaast moeten heel wat aspecten bekeken worden die voor iedereen verschillend zijn.

ENKELE TIPS

  • Het kiezen voor een nieuw leven als uitbater van een B&B is geen gemakkelijke beslissing. Van een B&B word je niet rijk en het betekent hard werken in een nieuwe omgeving. Dergelijke beslissing neem je samen met je partner en/of het hele gezin en na veel beraad.
  • Laatje begeleiden door een specialist die kennis heeft van de wettelijke aspecten, de belastingsystemen, de sociale zekerheid, het pensioenstelsel, de successierechten,…
  • Er zijn al genoeg B&B’s van een gemiddelde kwaliteit: probeer je te richten op een bepaalde doelgroep, organiseer themaverblijven, zorg voor een aparte inrichting, wees origineel en zorg steeds voor kwaliteit
  • De aankoop van een huis, de inrichting, het onderhoud en de energie zijn een dure aangelegenheid. Houd daarmee rekening wanneer je het budget maakt. Denk ook aan de juiste verzekeringen.
  • Om rendabel te zijn moet je op jaarbasis een goede bezetting hebben. Over het algemeen wordt bij de budgettering rekening gehouden met een gemiddelde jaarbezetting van 30% van de kamers. Zorg ervoor dat je voldoende financiële middelen hebt om het laagseizoen door te komen.

 

B&b beginnen in Frankrijk? Ben je van plan om een B&B te starten in Frankrijk? Kijk dan even op de website vakantiewoning kopen Frankrijk, hier staat een prachtig domein te koop in Limouisn die onmiddellijk kan dienen als Bed en Breakfast.

led scherm huren led scherm led scherm kopen led scherm pc led scherm schoonmaken led scherm winkel grote led tv schermen laptop met led scherm led scherm verhuur mobiel led scherm kopen led scherm op aanhangwagen te koop led schermen prijzen modulair led scherm reinigen led tv scherm groot led scherm led scherm huren amsterdam led scherm kopen tweedehands verhuur van led schermen led pc scherm led pc scherm kopen led scherm laptop led scherm te huur led scherm wiki led schermen voor buiten led tv scherm poetsen abc led scherm