+32 475/49.18.52 info@antistressvakantie.be

Ontspannen op autovakantie

Bij vakantie denken we automatisch aan ontspanning, toch kan het reizen met de auto naar de vakantiebestemming de nodige stress soms met zich meebrengen (om nog maar te zwijgen over de vele te regelen zaken vooraf!) Is dit voor u herkenbaar? Zorg dan dat u goed voorbereid vertrekt.

Autovakantie in Europa

Niets zo vervelend als pech onderweg naar de vakantiebestemming. Ineens hapert uw auto (wat kan liggen aan een bougie), of krijgt u een melding dat de koelvloeistof bijna op is. Bent u van plan om in Europa op vakantie te gaan met de auto, dan is een Europa-dekking van de ANWB aan te bevelen. Hebt u onverhoopt pech langs de weg en bent u bijvoorbeeld de Franse taal niet machtig, dan is het maar wat fijn als de gele pech-bus van de ANWB u komt redden ‘uit nood’.

Wat kunt u zelf vooraf doen om pech te voorkomen?

Vanzelfsprekend loopt u voor vertrek zelf uw auto na op aspecten als:

  • Het oliepeil. U kunt dit zelf opmeten en bijvullen.
  • Koelvloeistof stand. Ook dit kunt u zelf bijvullen. Neem optioneel een extra fles mee, aangezien lange files de motor kan extra verhitten.
  • Bandenspanning. Dit kunt u uitvoeren bij de benzinepomp.
  • Algehele kwaliteit van de banden. Zijn de profielen nog optimaal? Bij twijfel laat u (i.i.g. 2) nieuwe banden plaatsen.
  • Neem een extra set bougies mee, eenvoudig verkrijgbaar op autoONDERDELEN24.BE
  • Ruitenvloeistof (belangrijker dan u denkt!)
  • Neem een extra set lampen mee.

Gaat u goed voorbereid weg, dan is dit het halve werk. Vergeet ook niet voldoende drinkwater mee te nemen. Pech onderweg, of drastische filevorming, kunnen ervoor zorgen dat u uren achter elkaar nergens terecht kunt voor het kopen van eten en drinken. Vooral tijdens het warme zomerseizoen richten het zuiden van Europa kunt u in dergelijke gevallen sneller tegen uitdroging aanlopen.