Na de winter komt het vaak voor dat je tuin zich niet helemaal lekker voelt. De meeste planten zijn niet gemaakt voor kou en vorst en kunnen hier dan ook niet goed tegen. De meeste planten hebben zonlicht en warmte nodig om optimaal te kunnen overleven. Als de wintermaanden er op zitten en als de lente weer komt kijken, zal het dus waarschijnlijk zo zijn dat je meeste plantjes het niet meer zo lekker doen. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je je tuin weer op kan krikken voor de zomer.

 

Als eerst is het natuurlijk belangrijk dat je je oude plantjes uit de grond haalt en deze vervangt door wat nieuwe. Denk hierbij wel aan wat de plant nodig heeft om te overleven. Een plant die veel zon nodig heeft zal het niet goed doen op een schaduwplek en andersom. Zorg dus dat alle planten op een plek staan die voldoet aan hun wensen. Anders heb je na een week of twee alweer nieuwe plantjes nodig.

 

Hierna is het natuurlijk belangrijk dat je je planten goed verzorgt. Denk er hierbij vooral aan dat ze genoeg water krijgen. Het kan best warm worden in de zomer en als de planten niet genoeg water krijgen, zullen ze uitdrogen en afsterven en dit is natuurlijk niet wat je wilt. Denk er eens aan om een grundfos regenwaterpomp aan te schaffen. Zo'n regenwaterpomp dab zorgt ervoor dat al het regenwater wordt opgevangen en dit kan je dan gebruiken voor bijvoorbeeld irrigatie.

 

Als laatste moet je er natuurlijk ook lekker kunnen zitten. Zorg dat je een fijne loungeset hebt waar je eventuele gasten kan ontvangen, of waar je zelf lekker met een boekje van het weer kan genieten. Kleed je tuin aan met wat leuke accessoires zoals kussens en tuinelementen en o is je tuin helemaal klaar voor de zomer.